Plannen Poort van Baarn gericht op de auto, de fiets wordt vergeten?

De gemeente werkt samen met de Provincie aan een plan om de doorstroming op de route Amsterdamse Straatweg – A1 te verbeteren. De kruising bij de snelwegafrit op de Wakkerendijk wordt een rotonde, de grote Escherrotonde bij Baarn wordt hiervoor omgebouwd tot turbo rotonde, en de Drakenburgerweg wordt hierbij ingrijpend omgelegd. Er zou een oplossing gezocht worden voor de gevaarlijke fietsoversteek over de Wakkerendijk, ten westen van de Nijhoff, maar hiervoor is de oplossing voorlopig uitgesteld.

 

Poort van Baarn

De Fietsersbond van Baarn en Eemnes heeft eerder, in februari 2020, aangegeven dat deze plannen heel erg autogericht zijn. Belangrijke fietsroutes ontbreken, andere worden heel erg indirect. Gevaarlijke kruisingen en oversteken worden nog gevaarlijker. Het lijkt alsof de gemeente en provincie feitelijk geen enkel oog gehad hebben voor de fietser (of de voetganger) bij de ontwikkeling van deze plannen.

We blijven druk zetten op provincie en gemeente in de hoop dat de plannen nog kunnen worden bijgestuurd. De realiteit is dat dit echter niet makkelijk is.

De woordvoerder van de Fietsersbond Baarn-Eemnes voor het project Poort van Baarn is Dick van Veen. In een dubbele youtube-video zet hij de bezwaren tegen deze plannen, en de mogelijke oplossingen, uiteen. Klik daarvoor op de volgende twee links:

Deel 1: https://www.youtube.com/watch?v=Ale4cLMgnEI

Deel 2: https://www.youtube.com/watch?v=1wz4-WAMgE8

 

Categorieën